Hoe een Duitse sandaal opeens chic werd

Totale overgave aan de laatste mode is niet zonder risico. De drijfveer is ongetwijfeld angst - angst om niet mee te tellen, maar de keerzijde is dat het fashion victim toch tenminste enkele keren in zijn leven compleet voor gek loopt.
Laatste hit aan het modefront: de Worishofer, een kloeke Duitse damessandaal die normaal slechts is weggelegd voor patienten van middelbare leeftijd met orthopedische klachten. Het gaat om ronduit lomp schoeisel waarbij het word elegant zeker niet voorin de mond ligt, maar wat wil het geval? De Worishofer is niet aan te slepen.
In Europa is deze mode nog niet komen aanwaaien, maar Amerkaanse trendsetters zijn er zeker van: dit is je van het en de verkoopcijfers exploderen inmiddels. Het ontwerp is nu 70 jaar oud en toch is het opeens 'de laatste mode.' Oorzaak: een invloedrijk tijdschrift noemde de Worishoger 'chic' en 'bijzonder comfortabel.'  Andere media volgden en toen was er geen houden meer aan.
Opvallend detail volgens Slate: de schoen wordt vooral gekocht in grote steden en aangeschaft door een trendy publiek. Welingelichte Kringen is hierom niet verbaasd: op het platteland valt deze klompschoen immers al jaren te bewonderen. 
Maar dan zonder label.

Bron(nen):   Slate