Franse topvoetballers opgepakt

De Franse voetballers Franck Ribéry (Bayern Muenchen) en Karim Benzema (Real Madrid) zijn ingerekend en zitten in voorarrest, omdat ze met een minderjarige prostituée (een Marokkaanse van 17) aan de haal zijn gegaan. Beide internationals zijn vanochtend in Parijs ingerekend voor verhoor en zullen tenminste 48 uur vast zitten. Het is niet de eerste tegenslag voor het Franse voetbal.
De voetballers waren geziene gasten in het Parijse Zaman Café waar ze blijkbaar als echte teamspelers 1 en dezelfde vrouw hebben gedeeld. De ontmoetingen stammen uit 2008 en 2009. Een derde speler ontsprong de dans; toen Sidney Govou (Lyon) betrekkingen met dezelfde vrouw aanging, was ze net meerderjarig.
Voor seksuele omgang met een minderjarige bestaan in Frankrijk straffen tot 3 jaar hechtenis en een boete van 45.000 euro. De grote kwestie in deze zaak is: hoe konden de voetballers weten dat het kind nog geen 18 was?
Vooral Ribéry zit erg in zijn maag met de affaire. Eerder was hij bekeerd tot de islam voor zijn vrouw en de moeder van zijn kinderen. Ook om redenen van geloof ging hij hier dus duidelijk over de schreef.

Bron(nen):   Libération