Ribéry moet boeten

Franck Ribéry zit in een lastig pakket. Het gemak waarmee hij op het voetbalveld zijn tegenstanders omzeilt, is even zoek nu hij in en rond de rechtszaal omtrekkende bewegingen maakt.
Ribéry voetbalt (voor 10 miljoen euro per jaar) in München bij de club van Louis van Gaal. Ruim een jaar geleden, in april 2009, wilde hij zijn 26ste verjaardag vieren en werd een prostituée, Zahia Dehar, uit Parijs ingevlogen om de verjaardag luister bij te zetten. De feestelijke ontmoeting vond plaats in Hotel Kempinski op de luchthaven van München.
Inmiddels wordt hij beschuldigd van omgang met een minderjarige vrouw. De voetballer verweert zich door te zeggen dat hij dacht dat ze al 18 jaar was.
Grote vraag is in Frankrijk waarom Ribéry hier moet boeten. In Duitse kranten en elders kunnen ze wel schrijven dat het een schande is wat er gebeurde, maar daar steekt natuurlijk iets achter; gewoon met een meisje naar bed gaan en na afloop betalen, dat kan de kwestie niet zijn.
Het antwoord lijkt deels te zijn gevonden. Iemand moet de schuld krijgen voor het slechte optreden van Frankrijk tijdens de WK in Zuid-Afrika en dat is nu dus Franck Ribéry. Het fijne van deze verklaring is dat er dus sprake is van een complot - in Frankrijk dikwijls een vertrouwd geluid.
Een andere mogelijkheid mag evenmin worden uitgesloten. 
Ribéry betaalde Zahia Dehar voor haar diensten slechts 700 euro, terwijl ze had gerekend op 2000. Bovendien had hij zich onsympathiek en weinig hoffelijk gedragen - net als op het veld zeg maar. Conclusie: Ribéry heeft gewoon te weinig betaald om een geheim ook werkelijk geheim te houden.

Bron(nen):   Süddeutsche Zeitung