Louis van Gaal is klaar met Ribéry

In Der Spiegel staat een aardige reconstructie van het ontspoorde (sportieve) leven van Franck Ribéry. De Franse stervoetballer is nu in opspraak vanwege een seksaffaire, maar het Duitse weekblad laat op een heldere manier zien dat er steeds nieuwe incidenten zijn met Ribéry en dat het eigenlijk al lang is geleden dat hij tot voetballen kwam.
Ruim een jaar geleden was hij een voetballer waar de allergrootste clubs op aasden en eigenlijk had Ribéry het wel gehad met FC Bayern, hij wilde (nog) hogerop. Toen de club hem aan zijn contract wenste te houden, begon een lange periode van vormverlies, vreemde blessures, rode kaarten en ander ongerief.
De afgelopen 12 maanden was de club onder leiding van Louis van Gaal buitengewoon succesvol, maar het aandeel van Ribéry in deze successen was bijzonder klein. Het grappige is dat de clubbestuurders tot de dag van vandaag blijven geloven in de magische krachten van de kleine dribbelaar. Een waardeloos WK, opgebracht door de politie omdat hij met een minderjarige prostituee omging - recentelijk kreeg hij een nieuw contract van Bayern aangeboden dat voorziet in een 5-jarige verbintenis waarbij Ribéry circa 35 miljoen euro netto tegemoet kan zien.
Deze dure verbintenis zal de belangrijkste reden zijn waarom de clubleiding zo haastig achter hem is gaan staan na het laatst bekende schandaal, maar Van Gaal behoort niet tot dit pact. Volgens Der Spiegel gelooft hij het allemaal wel en het zou niet de eerste keer zijn dat Van Gaal de voorkeur geeft aan relatief onbekende spelers en de sterren liever links laat liggen.

Bron(nen):   Der Spiegel