Weg met de zomervakantie

De lange zomervakantie is een begeerd iets. Het hele jaar bestaan er verplichtingen en de zomer staat voor vrijheid en een ongebonden staat. Voor schoolkinderen geldt dit ook en alom wordt de lange zomervakantie gezien als het jaarlijkse hoogtepunt uit het kinderbestaan, een lange pauze in het verder nogal saaie schoolleven.
Volgens Time is dt een mythe die zich beperkt tot kinderen die in gegoede milieus leven en is voor veel arme kinderen de zomervakantie eerder een kwelling. Want arme kinderren gaan niet op reis, gaan niet naar de camping en gaan niet naar de mooiste musea in de meest bijzondere steden.
Arme kinderen blijven gewoon thuis en kennen een lange tijd van verveling, leegte en isolement. Voor miljoenen kinderen is de zomer een periode die ze achterop brengt, want ze doen niks en steken nergens iets van op.

Ja, eigenlijk ligt 1 oplossing erg voor de hand. Maak een einde aan de lange zomervakanties. In de VS heb je al filantropische instellingen die programma's bedenken voor arme kinderen om op een zinnige manier de zomer door te komen. Met een zogenaamde summer school. In een poging het gat tussen rijke en arme kinderen niet nog groter te laten worden.

Bron(nen):   Time