Het is vandaag de meest deprimerende dag van het jaar.

De term 'Blue Monday', de laatste maandag van de volle week van januari, komt bij de Britse psycholoog Cliff Amall vandaan.  Die heeft op basis van een gammel redenering beweert dat ieder jaar deze laatste maandag de somberste en meest deprimerende dag van het jaar is. Op 'Blue Monday' voelen veel mensen zich volgens Amall treurig, neerslachtig of weemoedig. Dat komt omdat de feestdagen voorbij zijn en mensen veel geld hebben uitgegeven. Andere redenen zouden het slechte weer zijn, en het feit dat veel goede voornemens niet gehaald zijn. Hoewel de basis niet sterk is is Blue Monday internationaal en ook in Nederland een fenomeen geworden

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Daan Debie

  “Die heeft op basis van een gammelE redenering beweerD dat ieder jaar deze laatste maandag de somberste en meest deprimerende dag van het jaar is.”

  Fixed that for ya!

 2. Kopje thee

  Ik zag vandaag een Japanse kers in bloei.

 3. marianne martens

  huub stapel, een prachtige acteur en nog vele andere kwaliteiten heeft meer tijd nodig om na te denken of hij weer naar zijn vrouw terugkeert. Zag hem vrolijk kijken met een ” herpes ” op zijn lip. Zal niet zeggen wat de oorzaak is, maar snel terug keren of weer verder samen gaan met zijn vrouw zal nog even duren. Die vlerk van Goosen en Stapel hebben alles aan hun vrouwen te danken en nu worden ze letterlijk en figuurlijk in de hoek gekwakt, wat bijzonder voor kinderen e.a familie.

Reacties niet toegestaan