‘Zwarte weduwe’ mogelijk al in Sotsji

De Russische politie denkt dat een gevreesde terroriste, bekend onder de naam 'de zwarte weduwe' zich mogelijk al in de omgeving van Sotsji bevindt. Dat meldde nieuwszender CNN maandag. Folders met foto's van Ruzanna Ibragimova, weduwe van een lid van een militante groep die vorig jaar omkwam in een vuurgevecht met de politie, zijn uitgedeeld in hotels en op het vliegveld. Ook op de televisie en op sociale media zijn beeltenissen van de 'zwarte weduwe' getoond. De vrouw zou tien dagen geleden in Sotsji zijn aangekomen en zodoende de beveiliging hebben omzeild. Ibragimova zou lid zijn Kaukasisch Emiraat, een beweging van separatisten die al jarenlang vecht tegen het Russische bewind. De 22-jarige Ibragimova wordt duidelijk herkenbaar omschreven: ze heeft een groot litteken op haar linkerwang, haar rechterbeen sleept en haar linkerarm kan bij de elleboog niet goed buigen.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Wie of welk land heeft dit bericht naar buiten gebracht? Wie of welke instantie, groep zit hier achter? Waarom moeten we op haar letten en niet op anderen?

  • Mo Meta

   Rusland, de Russische politie. Staat in het artikel.
   Niks anders dan ons het gevoel geven dat ze op de bal zitten en focus hebben op eventuele aanslagen.

   (in antwoord op marianne martens)
   • Heldoppantoffels

    Mooi omschreven, ons het “gevoel geven”… Je zou toch verwachten dat voorkomen van een aanslag makkelijker is geworden in een wereld waarin absoluut alles afluisteren de norm is geworden.

    Persoonlijk heb ik de indruk dat aanslagen niet uit kunnen blijven. Om de aandacht van veiligheidsdiensten maar weer eens te trekken: bom dynamiet duikboot plofkip? 😛

    (in antwoord op Mo Meta)

Reacties niet toegestaan