Mannen zijn mooier als ze hun vrouwelijke kant tonen

Transfixed is een stylingsalon in Manchester waar transgenders en travestieten zowel haar- en beautybehandelingen kunnen krijgen als kleding- en make-upadvies.

Volgens de stylisten, Lisa en Zara, zijn er nog steeds veel vooroordelen over transgenders en travestieten. Dat iemand een 'dresser' is, zegt niets over zijn seksualiteit. Transgenders kunnen net zo goed homo als hetero of bi zijn. Sommige mannen trokken als kind al meisjeskleding aan. Ze vinden dat vanzelfsprekend en laten zich graag van hun vrouwelijke kant zien. Bij anderen is er het gevoel geboren te zijn in het verkeerde lichaam. Zij zijn eerder geneigd geslachtsveranderende operaties te ondergaan.

Manchester is de ideale stad voor een transgender salon, omdat er een tamelijk grote transgender gemeenschap is en de nodige voorzieningen om hen te ondersteunen. Toch vinden veel mannen het moeilijk om naar buiten te treden. Van alle dressers vertoont slechts 20% zich in het openbaar. 'Meestal worden mannen die zich van hun vrouwelijke kant laten zien leukere mannen', zegt Lisa. Ze begrijpen vrouwen beter en zijn aangenamer in de omgang.'

Bron(nen):   BBC News