De Griekse zomer is een verschrikking

In bijgaand artikel in The Wall Street Journal staan alle Griekse verschrikkingen op een rijtje. Bijzonder interessante stof voor degene die zich afvraagt wat er in een modern land gebeurt als een bankroet op de loer ligt.
Het toeristenseizoen is dadelijk afgelopen en dan kan de werkloosheid (nu 12 procent van de beroepsbevolking) weleens oplopen tot 20 procent. 
De prijzen stijgen, winkels hebben vaak geen klanten meer en moeten de deuren sluiten. De inkomsten van de staat uit belastingen lopen gruwelijk achter bij de verwachtingen.
Intussen heeft de overheid zich tegenover de EU en het IMF verplicht te saneren en te bezuinigen, een bijkans onmogelijke taak. Met als gevolg grote onrust onder de bevolking.
Vanuit de rest van Europa lezen we vaak harde oordelen over de Grieken die hun schulden moeten aflossen, want ze hebben andere EU-landen geflest. Dat is op zich niet onredelijk, maar heeft het zin om aan een land eisen te stellen waaraan het niet kan voldoen?
Dit is een gruwelijk dilemma en we voorzien dat zelfs de doorgaans briljante commentatoren op deze site even niet weten hoe dit verder moet.

Bron(nen):   The Wall Street Journal