Echtscheiding in stijl

Ruzies gaan altijd over geld, is dat u ook weleens opgevallen? En als de onenigheid op een ander punt begint, is het altijd weer fascinerend hoe razendsnel de vete een geschil is dat in bankbiljetten moet worden uitgedrukt.
Bij het einde van een huwelijk is dat niet anders. Nadat de partners tot de slotsom zijn gekomen dat bij elkaar blijven niet langer loont, dient het huwelijksbedrijf te worden onttakeld en daarbij wordt druk gerekend. En als er veel geld in de boedel zit, komt aan dat rekenen geen eind.
Vandaag vertelt The New York Times het prachtige verhaal van een 'celebrity divorce.' Peter M. Brant (63) is miljardair en helaas moest er een einde komen aan zijn verhouding met Stephanie Seymour (42), voormalig model van Victoria's Secret (ondergoed).
De bijeenkomsten voor de New Yorkse rechter zijn veelvuldig want over en weer wordt er flink met modder gegooid en ijverige advocaten doen er alles aan de tegenpartij gitzwart te maken. Aan belastende documenten en getuigenissen liggen er nu circa 12.000 pagina's voor de rechters ter bestudering.
Als de dag van gisteren herinnert menigeen zich nog het prachtige trouwfeest dat ze gaven met talloze vips als getuige, maar dat behoort voorgoed tot het verleden. Inmiddels is een oorlog uitgebroken om de talloze bezittingen van het stel en de krant bericht met veel gevoel voor verhoudingen over dit duel.
Ga naar de link voor wat heet, een chique scheiding...

Bron(nen):   The New York Times