Hier moet je zijn voor het beste eten

Volgens The Daily Telegraph moet je aan de Côte d'Azur zijn voor de grootste concentratie van toprestaurants die met Michelinsterren zijn gedoteerd [terzijde: wij vragen ons af of de regio-Lyon de Côte d'Azur niet naar de kroon steekt]. En omdat journalistiek het altijd weer moet hebben van onderzoek, ging een van de verslaggevers erop uit om ter plekke te kijken of dit ook echt waar is. 
Het antwoord luidt: ja. 
Andrew Purvis, zo heet de pechvogel, ging langs de beste restaurants aan de Franse zuidkust die soms - o toeval - onderdeel waren van de alllermooiste hotels ter plekke. Zodat de bezoeker de nacht kan doorbrengen in de mooiste hotelsuites om daarna al snel weer ergens aan tafel te gaan waar het eten wordt aangekleed met een fles Bollinger Vieilles Vignes Françaises Blanc de Noir 1996 van zo'n 2.000 euro.
Op een relatief kort stukje kust telde hij 10 restaurants met tenminste 2 Michelinsterren (3 is het hoogst). Purvis heeft naar zijn zeggen dan ook hard moeten werken om in korte tijd zaken als Louis XV in Monaco te bezoeken (Alain Ducasse), 2 toprestaurants in het schitterende plaatsje Eze (foto), om daarna nog even in Nice en Vence de beste van de beste restaurants te onderzoeken. 
Als u naar de link gaat kunt u lezen en ook zien (mooie foto's) waar Purvis allemaal is geweest. En waar de best denkbare visgerechten op zijn bord belandden, terwijl schitterende panorama's opdoemen. 
Groter contrast met de Hollandse kantoortuin is nauwelijks denkbaar.

Bron(nen):   The Daily Telegraph