Tien dingen die we van de Brazilianen kunnen leren

Natuurlijk is er veel sociale ongelijkheid en corruptie in Brazilië. Maar het is ook een land van feest vieren en culturele diversiteit. Tien dingen die we van de Brazilianen kunnen leren:
 1. Gelukkig zijn heeft de prioriteit. Ook Brazilië heeft sinds kort een geluksindex. De index moet ambtenaren helpen het welzijn van burgers te verbeteren. Verder zijn Braziliaanse vrouwen de gelukkigste ter wereld.
 2. Feest vieren is een manier van leven. De Brazilianen staan bekend om hun geweldige carnaval. Maar dat is niet hun enige feestje. Ze vieren alles wat ze maar kunnen bedenken op creatieve en uitbundige wijze.
 3. De Brazilianen bewegen. Na de Verenigde Staten heeft Brazilië de grootste fitness-industrie ter wereld. Maar ze houden ook van volleybal op het strand en voetbal.
 4. Ze hebben veel doorzettingsvermogen. Brazilianen vinden altijd een manier om het bureaucratische en soms corrupte systeem te omzeilen en te krijgen wat ze willen.
 5. Overal is vers fruitsap. Op elke straathoek vind je een fruitbar. Daar worden fruitsappen altijd vers geperst en ligt het lekkerste fruit klaar in een fruitsalade.
 6. Er is veel prachtige architectuur. Naast al die mooie natuur hebben de Brazilianen zichzelf ook omringd met indrukwekkende architectuur.
 7. Culturele diversiteit is normaal. Brazilië is een smeltkroes van culturen. Het land heeft een enorme groep mensen van Afrikaanse afkomst. En daar is veel respect voor. Nigerianen komen zelfs naar Brazilië om daar hun oude Yoruba-cultuur te bestuderen.
 8. De economische ongelijkheid neemt af. De van oorsprong enorme verschillen tussen rijk en arm nemen met 2,2 procent per jaar af. Armoedecijfers dalen met bijna 8 procent per jaar en er wordt veel meer geld uitgegeven aan onderwijs.
 9. Hun vrije tijd besteden ze goed. Brazilianen houden van zingen, dansen en muziek maken. Ook gaan ze massaal naar het strand. Allemaal bezigheden die als gezond worden beschouwd.
 10. De familiebanden zijn sterk. Het is minder dan vroeger, maar nog steeds voelen Brazilianen zich sterk verbonden met hun familie en dat houdt een mens gezond volgens onderzoek van Harvard.
Bron: Huffington Post

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  Betaald door het verkeersbureau van Brazilië?

 2. Robin

  Dan zal dit wel he-le-maal niet kloppen… http://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Brazil

  • marianne martens

   dat is de wat ” koude” kant van Brazilië. Informatief. bedankt

   (in antwoord op Robin)
 3. De Staatsburger

  @Jeanette Kras: Je kunt geen stukjes van de Huffington Post voor Amerika één op één vertalen voor Nederland. Wellicht vinden Amerikanen Braziliaanse architectuur interessant of de economische ongelijkheid klein, dat geldt waarschijnlijk niet voor Nederlanders.

 4. marianne martens

  Oscar Niemeyer, wereldberoemd architect http://www.wikipedia.org/oscarniemeyer.
  Gedichten , literatuur etc

Reacties niet toegestaan