Wie is tegen het uitzetten van zigeuners? Niemand

Vandaag is in Parijs gedemonstreerd tegen de politiek van de Franse regering om zigeuners het land uit te zetten. Door zo'n 12.000 mensen.
Dat uitzetten is ruim een maand geleden begonnen en ondanks protesten ging de politie er gewoon mee door. Was getekend, Nicolas Sarkozy.
En omdat het niet om een eenmalige actie ging, maar terugkerend plaatsvond, raasde door de Franse media een storm van protest. Schending van mensenrechten, xenofobie, gruwelijk beleid, nazipolitiek; alles kwam langs en dat op een oorverdovend volume.
Na zoveel ophef is 12.000 demonstranten natuurlijk helemaal niks en Welingelichte Kringen snapt het niet meer. 
Kan het die Fransen eigenlijk niets schelen dat zigeuners over de grens worden gezet? Is de drukte in de media hierover een oprisping van journalisten? En zou zoiets vaker voorkomen, journalisten maken iets belangrijk wat verreweg de meeste mensen koud laat? 
In zekere zin is die 12.000 man een veelzeggend statement. Want als dadelijk in de herfst opnieuw geprotesteerd gaat worden - en dan om loon en pensioen - wordt het vast weer ouderwets druk op de Parijse boulevards. 

By the way: volgens The New York Times staan Italiaanse steden, waronder Milaan,  op het punt zigeuners uit de stad te verwijderen - zie de 2de link.

Bron(nen):   Libération  The New York Times