Vrouw wordt extra gegeseld vanwege foute foto

Sakineh Mohamadi Ashtiani, de vrouw die zou worden gestenigd, maar die uit barmhartigheid zal worden opgehangen, wordt eerst nog een keer 99 keer extra gegeseld. Ze was al een keer gegeseld, maar er komt een ronde bij vanwege een foto in de Londense Times. Daar stond op 28 augustus bij een artikel over haar lot (en over alle gedoe daarom heen, zoals de publieke behandeling van de vraag of Carla Bruni een hoer is) een foto van Ashtiani. Althans, dat dacht de eindredacteur van de Times. In feite was het de beeltenis van Susan Hejtar, een Iranese die in Zweden woont en daar actie voert voor mensenrechten in Iran. En omdat de vrouw in Zweden woont droeg ze geen verhullende kledij.
Het feit dat de Times een foto afdrukte van een vrouw zonder sluier, van wie werd gezegd dat het Ashtiani was is Ashtiani op de extra straf komen te staan: het is Iranese vrouwen niet toegestaan zich te tonen zonder sluier.
Dit alles roept de vraag op of Ashtiani alleen maar voordeel heeft van alle aandacht die haar zaak in het westen krijgt.

 

Bron(nen):   Free Iran  Observer