Willem-Alexander gaat weer bouwen

Onrust op Paleis Noordeinde, onrust en politiek rumoer in Wassenaar. In de Volkskrant een uitgebreid verhaal over de vastgoedplannen van Willem-Alexander en Maxima in Wassenaar. Het kroonprinselijk paar wil op landgoed De Horsten twee monumentale boerderijen slopen en er kapitale villa’s van zo’n 850 vierkante meter elk voor in de plaats zetten. Geschatte waarde tussen de 5 en 7 miljoen euro
Het gaat hier om zogenaamde wederopbouwboerderijen, die vlak na de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd ter compensatie voor gebouwen die de zware bombardementen in het gebied niet hadden overleefd.
Volgens de Volkskrant diende het Koninklijk Huis begin dit jaar een aanvraag voor een sloopvergunning in, terwijl de welstandscommissie van de gemeente Wassenaar de boerderijen op de lijst van gemeentelijke monumenten wilde plaatsen.
De gemeente laat haar oren hangen naar het Koninklijk Huis en wil de sloopaanvragen honoreren. Maar lokale politici pikken het niet, net zomin als de monumentenverenigingen, waaronder Bond Heemschut. Pikant detail: de beschermvrouwe van Heemschut is koningin Beatrix.

Klik op de tweede link voor het uitgebreide verslag over de vastgoedplannen.

Bron(nen):   de Volkskrant