Video toont hoe in Rusland de jacht op homo’s is georganiseerd

De Engelse TV-zender Channel 4 maakte actie-opnamen van twee knokploegen die in Rusland homo's intimideren en mishandelen. Een opnameploeg van de zender mocht van twee van de knokploegen tegen homo's opnamen maken. Het gaat om  Parents of Russia en Occupy Paedophilia. "Opvallend was dat bijna niemand van de leden van die groepen vroeg om onherkenbaar te worden gemaakt," zegt de regisseur van de film tegen The Observer. "Ze opereren onder de bescherming van de regering van Putin en vinden wat ze doen heel goed. Ze zijn er trots op." Parent of Russia heeft afdelingen in 30 Russische steden. De werkwijze is modern. Met lokhomo's komen  ze er achter wie homo is in hun stad. Die verleiden ze tot het maken van een afspraakje en dan wordt het slachtoffer op de ontmoeringsplaats in elkaar geslagen. De homo's die in de documentaire aan het woord komen tonen zich tegenstander van een boycot. Als die er zou zijn zouden homo's daarvan de schuld krijgen en dan wordt de repressie alleen maar erger. De documentaire wordt woensdag in Engeland uitgezonden en verwacht wordt dat hij internationaal indruk zal maken. Op dit moment is alleen een korte impressie openbaar

Bron(nen):   The Observer      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Cornelis Berend

    En de koning, de koningin en Rutte weten er van maar zullen glimlachen. Wonderlijk hoe slechtheid altijd komt bovendrijven… Maar ja, dat is in Rusland hetzelfde probleem.

  2. Floris Maaskant

    De discussie in Nederland over dit onderwerp is nogal jammer. Net of Putin zich ook maar iets aan zal trekken van de aanwezigheid van wie dan ook… Als heel de Wereld niet (TV) zou kijken naar de olympische spelen en (omroepen) ze niet zou uitzenden; kijk dat zou impact hebben! Maar nee, we moeten natuurlijk niet zelf iets moeten laten voor de goede zaak, zo ver gaat onze betrokkenheid nu ook weer niet!

    Komt nog een keer bij dat het boycotten van de spelen juist averechts werkt op de homogemeenschap in Rusland. In dat land hebben ze de pest aan buitenlandse inmenging en is grote consensus over de positie die homo’s nu genieten in die samenleving (Putin voert wat dat betreft slechts uit wat het volk in meerderheid wil, je reinste democratie zo je wilt). Mocht de boycot wel een succes worden krijgt de homo-gemeenschap dat daar op zijn boterham. Maar goed dat is natuurlijk allemaal ook niet van belang het gaat alleen om het eigen gevoel hier en niet over het daadwerkelijk oplossen van een probleem daar.

Reacties niet toegestaan