Hoe kom ik van mijn jaloezie af?

Als de scene op bijgaande foto is geposeerd, zijn dit wel verrekt goede acteurs. De kans is groter dat we hier getuige zijn van een klassiek geval van jaloezie. Vriendin voelt zich niet lekker want vriend heeft teveel aandacht voor andere vrouw.
Beatrijs Ritsema schreef ooit dat jaloezie een verschrikkelijke emotie is, want je kunt er geen uiting aan geven, en dat gaat niet op voor andere negatieve gevoelens. 'Woede, frustratie, verdriet, walging, angst - er zijn altijd omstandigheden waarin het volkomen begrijpelijk en acceptabel is om hier uiting aan te geven. Maar jaloezie is een woekerend gif aan de binnenkant.'
In The Daily Telegraph doet een lezeres [n de help-rubriek] haar beklag over haar vriend die wel heeeeel erg dik is met zijn ex. Het verhaal neemt bijkans komische proporties aan als we lezen hoe de man en zijn ex in dezelfde straat wonen en samen veel buitenlandse dienstreizen maken. Allemaal voor het werk. 
De adviezen die de jaloerse vrouw krijgt zijn goedbedoeld en breed uitgesponnen. Maar hoe dan ook zal de jaloezie vast haar werk doen: de verhouding raakt gecorrumpeerd.

Bron(nen):   The Daily Telegraph