OM is begonnen met het onderzoek naar Joris Demmink. Uitkomst over een jaar

Samenleving
door Admin
woensdag, 05 februari 2014 om 11:15
welingelichtekringen header 1
Het Openbaar Ministerie heeft details bekend gemaakt van het onderzoek dat is gestart naar mogelijk misbruik van kinderen door oud-topambtenaar Demmink. Het onderzoek gaat een jaar duren. Het OM in zijn persbericht:
Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar aanleiding van de uitspraak van het gerechtshof Arnhem dat voormalig ambtenaar mr. J. Demmink verdachte is van verkrachting van twee - destijds - minderjarige jongens in Turkije, halverwege de jaren negentig. Het strafrechtelijk onderzoek zal zich in ieder geval richten op de onderzoeksopdrachten die het gerechtshof heeft geformuleerd. Daarnaast zullen mogelijke andere aanwijzingen die samenhangen met de verdenking zoals het hof die heeft vastgesteld, worden meegenomen.
Er komt een onderzoeksteam dat bestaat uit rechercheurs van de Rijksrecherche en zedenrechercheurs van de politie. Het strafrechtelijk onderzoek wordt vanuit het Landelijk Parket geleid door twee officieren van justitie.
Het Openbaar Ministerie zal tevens de rechter-commissaris bij de rechtbank Den Haag verzoeken een onderzoek te openen. De rechter-commissaris kan in dit kader ook zelf onderzoek verrichten naar de verdenking tegen de heer Demmink.
Het onderzoek vergt dat er opsporingshandelingen worden verricht in Turkije. Het Openbaar Ministerie verwacht het onderzoek binnen een jaar af te ronden.