Let meer op je kinderen, en minder op je BlackBerry

Zijn de echte carrieretijgers ook goed in het opvoeden van kinderen?
Luke Johnson van de Financial Times vraagt het zich af, want zelf vindt hij het nogal lastig: met 3 kinderen onder de 6 jaar blijkt het verdomde moeilijk om aan alle wensen en verwachtingen te voldoen.
Als je een eigen zaak hebt of anderszins carriere maakt, ben je toch al gauw 60 uur per week in de weer - of nog meer. Kom je thuis na gedane arbeid, dan zijn er nog allerlei zakelijke beslommeringen die je aandacht opeisen. Wie onder dergelijke omstandigheden ook nog de perfectie vader of moeder wil zijn, schiet domweg te kort.
Allereerst zie je vaak dat hobbies en vriendschappen sneuvelen. Onze vaders gingen vaak hele weekenden zeilen, tennissen en andere leuke dingen doen - ver weg van het gezin met zijn vele verplichtingen. Die tijd is voorgoed voorbij en de moderne papa moet in de schaarse vrije tijd allereerst bij zijn kinderen zijn.
En dan is daar ook nog de lokroep van de zaak. Johnson schrijft dat je die deels moet negeren. Kinderen grootbrengen kun je niet uitbesteden en is te belangrijk om voor weg te lopen. 
Zaken, transacties en superwinsten komen en gaan, maar kinderen zijn er voor altijd - en dus een stuk belangrijker.

Bron(nen):   Financial Times