Vrouwen hebben grote dromen over kleine maten

Het is met geen pen te beschrijven hoe ontevreden vrouwen zijn met hun uiterlijk. Ze vinden zichzelf te dik en ze moeten dunner. Een man krijgt maar zelden de kans om deelgenoot te zijn van dit dilemma - het wordt voor ons verborgen gehouden - maar het is natuurlijk een enorme kwestie.
Geruststellende woorden van een man hebben nauwelijks invloed op wat de vrouw van haar eigen figuur vindt. Een compliment is zelden tot nooit van enige betekenis: te dik is te dik. 
Celia Walden beschrijft in The Daily Telegraph wat ze om zich heen ziet in de metro: vrouwen lezen Glamour, Vogue, Harper's, Easy Living of het nieuwe Just As Beautiful - allemaal bladen die magere vrouwen vertonen waar de lezeres al te graag bij wegdroomt.
Veel te vaak wordt bij het onderwerp 'de vrouw vindt zichzelf te dik' met de beschuldigende vinger naar designers gewezen of naar de redacteuren van modebladen die vrouwen zouden 'dwingen' er anders uit te zien dan ze eruit zien.
Maar de ware kwelgeest van de vrouw is de vrouw zelf, aldus Walden. Zij maakt het zichzelf zo moeilijk, haar omgeving is daarbij van ondergeschikt belang.

Bron(nen):   The Daily Telegraph