Is je baby al online?

Nog lang voor ze kunnen praten en lezen, worden hun foto's al op sociale netwerksites gedeeld. Uit een onderzoek van het internet-veiligheidsbedrijf AVG blijkt dat maar liefst 82% van de baby's jonger dan twee jaar terug te vinden is op het world wide web. In de USA zelfs 92%. Nieuw-Zeeland is een goede tweede met 91%, gevolgd door Canada en Australië met 84%. Verder namen de UK, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Itaië en Japan aan het onderzoek deel. Japan was het enige land waar minder dan de helft van de 2-jarige dreumesen online waren.

Een derde van de kinderen heeft al een online leven voor ze geboren worden. Van bijna een kwart staan zwangerschapsecho's online; in de USA is dat 34%. Zeven procent heeft een eigen e-mailadres dat door hun ouders aangemaakt was. Maar het zijn niet altijd de jonge ouders die hun kind online zetten. Slecht 33% van de foto's en wetenswaardigheden worden door jonge moeders gepubliceerd. Steeds vaker nemen andere familieleden en vrienden het initiatief.

Behalve babysmoeltjes en roze wolk verhalen, worden ook de geboortedatum, de naam, de meisjesnaam van de moeder, adres, telefoonnummer, ... vermeld. Allemaal informatie die je beter privé kan houden volgens AVG. Deze gegevens zijn namelijk heel handig voor mensen die een identiteit willen roven.

Bron(nen):   CNN  AOL News