Liliane Bettencourt, het hele verhaal

Frankrijk is al tijden in de ban van Liliane Bettencourt, een van de rijkste vrouwen ter wereld, en Vanity Fair komt nu met een spraakmakend artikel over het wel en wee van de bejaarde miljardaire.
Het is een doldwaas verhaal met onwaarschijnlijke details waarbij François-Marie Banier (64), een flamboyante kunstenaar, de hoofdrol speelt. Banier heeft inmiddels voor circa 1 miljard euro aan kado's ontvangen (een eiland op de Seychellen, schilderijen van Picasso, Matisse en andere meesters, de meest prachtige bouwwerken) van zijn oudere vriendin en hij wordt verdacht van afpersing. Aanklager: de enige dochter van Liliane Bettencourt die er niet gerust op is dat haar erfenis intact blijft zolang Banier zich rondom haar bejaarde (en verwarde) moeder ophoudt.
Vanity Fair stuurde zijn meest kleurrijke reporter naar Parijs, Bob Colacello, die zich diep in de Franse high society ingroef en stuitte op ongekende partijen bling bling.
Banier, de gelukkige ontvanger van al die kado's, is een oude bekende van de verslaggever en hangt al tientallen jaren lang in de Parijse gay-scene rond waar hij steeds opnieuw vertrouweling wist te worden van rijke en machtige mensen.
Op enig moment wist hij als een soort hoffotograaf binnen te dringen in het leven van Liliane Bettencourt die hem al snel zeer lucratieve opdrachten bezorgde. Insiders spreken met een zekere jaloezie over de gehaaide wijze waarop Banier daarbij te werk gaat, maar we zijn hier wel in Frankrijk dus er zijn er ook die zeggen: als ikzelf de kans had gekregen...
Iedereen zit uiteraard als een vlieg op de stroop en dat zint Françoise Bettencourt Meyers, de 57-jarige en enige dochter van de L’Oréal-erfgename maar matig. Het vermogen van 19 miljard euro is uiteraard groot, maar dat is in de ogen van de dochter geen reden om het geld als confetti rond te strooien. 
Enfin, voor alle kleurrijke details moet u beslist het hele verhaal in Vanity Fair lezen en dan komt u er vanzelf achter dat ook de Sarkozy-kliek zich in dit spiegelpaleis niet onbetuigd heeft gelaten en graag een graantje meepikte uit het geldpakhuis van de familie Bettencourt. Sauve qui peut!

Bron(nen):   Vanity Fair