Gaat Amerika de Fransen nadoen?

Kan het zo zijn dat de revolutionaire geest van Frankrijk overslaat naar andere landen? Het zou niet voor het eerst zijn, denk aan de Franse Revolutie van 1789, en de website Info Wars houdt rekening met deze mogelijkheid.
Stel dat ook in de VS de middenklasse in opstand komt tegen de regering omdat allerlei genomen maatregelen hen niet aanstaan, en ook in Amerika krijg je onlusten, massale stakingen en rellen.
Zoals bekend ontstaat een revolutie zelden als mensen straatarm zijn  - eerder komen burgers met een zekere levensstandaard in verzet als er een einde dreigt te komen aan hun comfortabele positie. Met zekere verbazing wordt vanuit de Verenigde Staten dan ook gekeken naar dit Franse mirakel: een van de meest welvarende landen ter wereld, plezierige arbeidsomstandigheden, zeer hoogwaardige arbeidsvoorwaarden, een overheid die talloze diensten verleent - in Frankrijk is heel veel dik voor elkaar maar de bevolking is razend en staat op het punt alles kort en klein te slaan.
Conclusie: de middenklasse is tot veel in staat als hun verworvenheden onder druk komen te staan. En wie weet kan dat elders ook gebeuren...

Bron(nen):   Info Wars