5 dingen die niet in de Bijbel staan (en je dacht van wel)

1. Engelen met vleugeltjes. Er zijn in de Bijbel hier en daar wel engelen, maar vleugels hebben ze niet. In tegendeel soms.
De Engelen in Ezekiel bijvoorbeeld hebben 5 koppen, waaronder een van een hond en een vogel.
2. De duivel heeft geen drietand, is niet in het rood en heeft geen hoorntjes. Dus die man die altijd bij de Tour de France meeloopt moet zich omkleden. De enige keer dat de Bijbel zegt hoe de duivel er uit ziet, is in Genesis. Daar bezoekt de Duivel Eva in de gedaante van een slang. Onze duivel komt uit de Griekse mythologie, inclusief drietand en bokkepoten.


Engel
3. De hel bestaat uit brandend vuur, waarin alle mensen eeuwig branden. De Bijbel is niet erg specifiek over de hel. Ergens staat eenmaal: er zal vuur zijn, en geween en geknars van tanden. Het meeste dat wij van de hel weten komt van Dante.
4. De heilige graal. Onderwerp van veel, eeuwenlang zoeken. En - sinds de Da Vincicode - van menige historische thriller. Komt niet uit de Bijbel, maar uit de King Arthur sage uit de middeleeuwen
5. De Antichrist Wordt veel gesignaleerd. Bijvoorbeeld door politici die menen dat hun tegenstander de Antichrist is. Dat kan soms waar zijn. In Johannes 2 wordt eenmaal gesproken over de antichrist. En dat is simpelweg iedereen die niet gelooft in de Ware Heer.

Bron(nen):   Cracked