A vendre. Maar wel eerst leeggehaald

Je hebt een huis in Frankrijk, maar dat wil je om de een of andere reden verkopen. De meeste huizenbezitters zetten hun woning te koop op internet, inclusief interieurfoto’s. Maar deze vorm van windowdressing trekt behalve kopers ook criminelen aan. Een mooier kijkje bij iemand thuis kun je je als crimineel immers niet wensen.
Op Nederlanders.fr, de site voor Nederlanders in Frankrijk, wordt dan ook gewaarschuwd voor zogenaamde kopers die het op de inboedel hebben voorzien.
Neem het geval van een bejaard echtpaar dat dacht een koper te hebben gevonden voor hun met veel antiek en kunst ingerichte huis in Les Landes. De koper wilde per se dat de 'promesse de vente' bij zijn notaris in Parijs getekend zou worden. Vanzelfsprekend zou hij reis en verblijfkosten voor het echtpaar betalen. Omdat hij niet bij de notaris verscheen, vertrok het echtpaar de volgende dag weer naar huis. Dat bleek bij thuiskomst leeggehaald. En zo zijn er (via de link) nog enkele voorbeelden te lezen hoe geprobeerd wordt huizenverkopers weg te lokken. U bent gewaarschuwd....

Bron(nen):   Nederlanders.fr