‘Lenie ‘t Hart is slecht voor zeehonden’

De staf en een meerderheid van het personeel van de Zeehondencrèche in Pieterburen hebben geen vertrouwen meer in de aanpak van Lenie 't Hart. Die is eerder schadelijk, dan helend voor de dieren. Dat schrijft Klaas Marck, die als arts aan het opvangcentrum is verbonden, in een brief aan Trouw. Lenie 't Hart is het gezicht van de opvang van zeehonden. Maar onder kenners is allang grote twijfel over haar aanpak. Ze houdt opgevangen dieren veel te lang bij zich, geeft hen teveel antibiotica en behandelt ook dieren die ten dode zijn opgeschreven en die meer baat hebben bij euthanasie. Onder druk moest zij in 2012 terugtreden als directeur. Een nieuwe directeur maakte daar een eind aan. Hij bracht het aantal dagen dat zeehonden in de opvang zitten terug en gebruikt ook minder antibiotica. Maar dat was tegen het zere been van 't Hart. Di zorgde er voor dat haar vertrouwensman Wibo van der Linde tot interimdirecteur werd benoemd. Maar nu keert het personeel zich dus in het openbaar tegen Lenie.  

Bron(nen):   Trouw      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. kletsmajoor

    Een bekend fenomeen: oprichters die hun bedrijf niet los kunnen laten en dan een hindernis worden voor verdere ontwikkeling. Met dezelfde controledrift waarmee ze het bedrijf tot een succes maakten, kunnen ze het later weer te gronde te richten.

  2. De Staatsburger

    Door het oplappen van ziekelijke zeehonden wordt de populatie steeds zwakker. Voor de zeehonden zou het beter zijn om Pieterburen helemaal te sluiten.

Reacties niet toegestaan