Enquête: 67% van de tienermeisjes accepteert eigen lichaam niet

Uit een enquête onder 500 meisjes van rond de 18 jaar, opgezet door de Stichting Human Concern (centrum voor eetstoornissen) en Girlscene.nl, blijkt dat 21.5% in paniek raakt wanneer er op een dag niet gezond genoeg gegeten is. Meer dan 20% van de meisjes kiest nooit voor een product waar ongezonde toevoegingen in zitten zoals e-nummers en geraffineerde suikers. Op vakantie gaan is voor 25% niet fijn omdat de meisjes dan niet over gezond eten beschikken. 18.5% gaat daarom niet eens naar een feestje. Lijnen doen de meisjes nauwelijks want ruim de helft let nooit op de lijn. Wel heeft meer dan 25% wel eens gebraakt om overmatig eten te compenseren. Zorgelijk is dat 37% vaak of altijd last heeft van eetbuien. Helemaal zorgelijk is dat maar 1.5% tevreden is met haar lichaam. 67% vindt het moeilijk om haar lichaam te accepteren zoals het is en meer dan de helft voelt zich vaak of altijd te dik. Het uiterlijk en het gewicht is voor een ruime meerderheid van grote invloed op hun zelfvertrouwen. Stichting Human Concern: "Het maakt niet uit welke naam het beestje krijgt: net als in de behandeling van cliënten met een eetstoornis is het van groot belang te onderzoeken waar deze obsessie met (gezond) voedsel en dus sterke controlebehoefte vandaan komt. En ook om het gevoel van controle in eigen handen te nemen in plaats van te focussen op gezond eten of gewicht: dat maakt namelijk uiteindelijk dat je je gevangen voelt in je obsessie ... en minder en minder controle zult ervaren."    

Bron(nen):   Media Nieuws      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Vogelbeest

    Behalve gezond eten (wat volgens bovenstaande cijfers 75% niet schijnt te doen) zou enige lichaamsbeweging ook kunnen helpen. Ik zie tegenwoordig nog nauwelijks tieners op een fiets. Het grootste deel zit in de bus. Met het kijken naar kellogs-reclames (of het eten er van, cereals zijn onvoorstelbaar ongezond) krijg je echt geen beter figuur.

  2. Topmodelfeestjesyourchichi

    Je zelfbeeld versterken, blij zijn met je eigen ik wordt versterkt door een educatieve make-up en fotoshoot middag bij yourchichi.
    Deskundig ervaren begeleiding-coaching met een positief resultaat voor ouder en kind, ontspannen werken in een moeilijke periode levert blijvend resultaat.
    yourchichi werkt alleen in het belang van kids-Tieners-pubers.

Reacties niet toegestaan