Mogen kinderen naar foto’s kijken van (half)blote madammen?

Een moeilijke vraag! Maar Peter Adriaenssens is niet de eerste de beste. Hij is kinder- en jeugdpsychiater, schrijver van boeken over opvoeding en docent aan de KULeuven. Daarnaast is hij directeur van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Vlaams-Brabant. Nog meer bekendheid verwierf hij als voorzitter van de commissie-Adriaenssens, die het misbruik door geestelijken onderzocht. Ooit werd hij zelfs genomineerd voor de verkiezing van De Grootste Belg. Hij stond op de 181e plaats, maar toch. En die Dr. Adriaenssens geeft de lezers van de Belgische krant Het Nieuwsblad tips over kinderen en opvoeding.


De vraag van deze week luidt:
Mijn kinderen (de oudste is 12) en ik zijn trouwe lezers van Voetbalmagazine. Maar van mijn ex-vrouw mogen ze die niet meer lezen, omdat zij aanstoot neemt aan de WAG's (voetbalvrouwen) die er geregeld in staan. Is het niet normaal dat kinderen daar ooit mee geconfronteerd worden?

Dr. Adriaenssens wil zich niet bemoeien met de conflicten tussen de schrijver en zijn ex. Maar hij heeft er uiteraard wel een mening over. Hij vindt het niet zo normaal: 'Eigenlijk gaat het over een thema waarmee we allemaal te maken hebben: de toenemende seksualisering van de media, de manier waarop we omringd worden door beelden die een product verbinden met iets sexy. Is dat wel het beste signaal voor kinderen? ... De ruwe wereld van commerciële erotiek en soaps die het vroeg in de avond hebben over verkrachting of masturberen: ik betreur ze erg.' Hij vindt dat kinderen in een spagaat komen te zitten: 'Het ene moment beschouwen we hen als volwassenen en het andere roepen we dat ze nog te jong zijn'.

De krant verstoppen heeft geen zin, dus ... lees hier verder

Bron(nen):   Het Nieuwsblad