De baas is een toffe gast!

Werknemers zijn in het algemeen heel tevreden met hun baas. Volgens een onderzoek van HR adviesbureau ETS onder 175.000 werknemers heeft bijna driekwart het gevoel dat hun manager er alles aan doet om hen te ondersteunen. Ze voelen zich gestimuleerd en gewaardeerd door hun leidinggevende. Ongeveer 83% zegt dat ze het gevoel hebben dat ze goed worden aangestuurd, 88% zegt dat hun leidinggevende luistert naar hun problemen, en 85% vindt dat ze voldoende inbreng hebben in de manier waarop het werk uitgevoerd moet worden.

Ondanks de crisis blijven bedrijven investeren in de scholing en ontwikkeling van hun werknemers en 78% van de werknemers waardeert dat. Volgens ETS is dat ook de beste manier om kansen optimaal te benutten in het post-recessie tijdperk.

Er zijn ook een paar minpunten: bijna 20% van de medewerkers weet niet welke doelen het bedrijf nastreeft. Een gemeenschappelijk doel zou de productiviteit verhogen. En in het nieuwe jaar zijn een aantal gedwongen ontslagen te verwachten. Of we volgend jaar nog steeds even tevreden zullen zijn met onze baas, valt dus nog te bezien ...

Bron(nen):   Management Today