10 pijnlijke waarheden die iedereen te snel vergeet

1. Het leven is kort - en het grootste gemis is niet de dood maar een leven wat niet geleefd is 2. Je enige leven is het leven dat je voor jezelf creëert - je leven bestaat uit de keuzes die je zelf hebt gemaakt. Als het iets is, dan is het wel: je passies, je dapperheid en het onbekende 3. Productief zijn is niet hetzelfde als het druk hebben - het heel druk hebben zegt nog niks. Het zegt niet dat je dus produceert wat je wilt produceren of dat je je tijd aan de juiste dingen spendeert. Het voelt misschien belangrijk, maar dat is het niet 4. Vóór succes komt er altijd wel een vorm van falen - fouten leiden juist tot succes. Voordat er oplossingen zijn, is er eerst een probleem. Problemen en fouten zijn daarom soms best goed nieuws 5. Denken en doen zijn twee heel verschillende dingen - geluk en succes komt niet ineens op je af op het moment dat je erover na zit te denken. Daarvoor zul je toch wat moeten doen. En wacht dan niet tot je er 100% klaar voor bent. Dat ben je namelijk nooit 6. Je hoeft niet op een sorry te wachten om te vergeven - zit je nog steeds te wachten op mensen die nog hun excuses moeten maken? Tijdverspilling. Je hebt een les geleerd, bedank iemand daarvoor en ga door met je leven. Wanneer je iemand voor iets vergeeft, geef je je slachtofferschap op 7. Sommige mensen zijn gewoon niet goed voor je - luister naar je intuïtie en spendeer geen energie meer aan mensen waar je het zelf niet van krijgt 8. Anderen hoeven niet van je te houden, dat moet je zelf doen - jij zorgt je hele leven voor je, dan kun je maar beter goed voor jezelf zijn 9. Wat je bezit is niet wie je bent - dingen zijn niet van belang. Wat je bent is je familie, je liefdes, je dromen, je plannen, je angsten en niet je auto, televisie of je image 10. Alles verandert - iedere seconde is het leven weer anders. Mensen, situaties, de wereld, jij. Geniet ervan en maak het nog beter

Bron(nen):   Marc & Angel      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ron C. de Weijze

  Ik zou hierop gereageerd hebben als ik niet het gevoel had dat Marc & Angel hier favoriet zijn boven de tig concurrenten. Ga eens een dagdeel op G+ zitten of desnoods FB en turf de soortgelijke posts. Ik zou hierop gereageerd hebben als dit van WIK zelf kwam, om zich te profileren met iets wat bovenstaande onafhankelijk zou bevestigen, emotioneel of rationeel. Aan ‘mimetic desire’ hebben we niets (Girard 1961).

  • Heldoppantoffels

   Dat is wel zo, maar ik heb (gelukkig) geen facebook en voor mij is dit lijstje nieuw. Ik vind het best een aardig lijstje om jezelf zo nu en dan weer eens van bewust te maken.

   (in antwoord op Ron C. de Weijze)

Reacties niet toegestaan