Probont contra antibonttentoonstelling

Samenleving
dinsdag, 25 januari 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Vroeger, toen de wereld nog overzichtelijk was, protesteerden activisten tegen de gevestigde orde. Nu organiseert de antibontorganisatie Fur Free een antibonttentoonstelling in de Amsterdamse Hortus Botanicus. En gisteren demonstreerde de probontbeweging daartegen. De wereld op zijn kop?
'Baas in eigen bont' kopte het spandoek van de ongeveer 15 in bontjassen gehulde demonstranten. Het initiatief kwam van Joris Lam (foto), bekend van 'Bij ons in de PC' en fervent bontdrager. Furlab, innovatiecentrum van het Nederlands Bont Instituut, sloot zich hierbij aan. De demonstranten deelden ook uitnodigingen uit voor een open dag op een pelsdierenhouderij. De bontdragers hebben genoeg van de hypocriete moraal van al die antigroepen: 'Als je konijn eet, waarom mag je het dan niet dragen?'.

Furlab en Fur Free staan al langer lijnrecht tegenover elkaar. Al jaren sponsort Furlab jonge ontwerpers met gratis bont, tot ergernis van Femke Dekker van Fur Free: 'Hoezo, baas in eigen bont? Het is niet jouw bont, maar dat van een nerts'.
Van de lezers van Het Parool is - op dit moment volgens de poll - 69% antibont.
Bron(nen): Het Parool