Op het grootste cruiseschip vergeet je dat je op zee zit

De 'Allure of the Seas', met vier zwembaden, 22 restaurants en een ijsbaan, is het grootste cruise schip ter wereld. Toni Schlesinger, die een boek schrijft over avonturen op cruiseschepen, scheepte samen met haar tante in op de Allure voor een zevendaagse trip.
Midden op de Caribische Zee stond ze in ‘Central Park’ naast een mangoboom, een Maleisische olijfboom en nog zo’n 96 plantensoorten. Vogels kwetterden terwijl moeders hun wandelwagens voortduwden. Drie dekken lager was een Starbucks. En langs een promenade winkels met juwelen en muffins. Het leek net een shopping mall in Singapore of Dubai. En toen dacht ze: wat doe ik op een stuk land op een schip? Want de Allure of the Seas is meer een stad dan een cruiseschip. Het schip, dat 1,4 miljard dollar kostte en 360 meter lang is, heeft 16 dekken en biedt plaats aan ruim zesduizend passagiers en 2.384 bemanningsleden.
Tijdens de Caribische reis vergaten Schlesinger en haar tante helemaal dat ze midden op zee zaten. Dat is, schrijft ze in The New York Times, een horreur voor de romantische reiziger. Maar degenen die er naar verlangen te verdwalen in een vreemde, wonderbaarlijke, digitale wereld van lichten en kleuren, maar minder energieslurpend dan Manhattan of een andere wereldstad, kunnen het er erg naar hun zin hebben.
De hutten zijn vergeleken bij andere cruiseschepen wat klein: 62 vierkante meter.


De Allure, met onderaan Central Park.


Shopping mall.

Bron(nen):   The New York Times