Zoon van piloot Zaharie verbreekt stilzwijgen

Seth, de jongste zoon (26) van de gezagvoerder van de verdwenen vlucht MH370 heeft voor het eerst met journalisten gesproken. Hij zegt dat hij tot nu toe alle speculaties naast zich neer heeft gelegd en er niets van gelooft dat zijn vader het toestel bewust op ramkoers bracht. Niet eerder sprak de familie van de piloot met de pers.

Onderzoekers denken op dit moment dat alleen piloot Zaharie verantwoordelijk was voor het neerstorten van het vliegtuig. Ze sluiten een kaping of technische problemen uit. Terwijl het zoeken naar de wrakstukken door slecht weer opnieuw opgeschort is, zegt nu ook Thailand nieuwe brokstukken te hebben gezien.

“We moeten nog wennen aan de officiële verklaring dat alle 239 passagiers zouden zijn omgekomen,” zegt Seth. “Ik zal pas geloven dat mijn vader dood is als ik het met mijn eigen ogen zie. Ik geloof niets van de speculaties. Ik heb alles gelezen wat er online te vinden is en ik ken hem wel beter. Mijn vader en ik waren niet erg nabij omdat hij zoveel op reis was, maar ik begrijp hem.”

Volgens een anonieme vriend van de piloot was Zaharie ‘niet in staat om te vliegen’ en was hij afgeleid door de beslissing van zijn vrouw om bij hem weg te gaan. Volgens de vriend is het mogelijk dat Zaharie het vliegtuig voor een ‘laatste joyride’ meenam en ‘het de risicovolle manoeuvres liet ondergaan die hij thuis op zijn simulator had geoefend.’

Bron(nen):   Daily Mail