Mannen zijn de baas over de afstandsbediening, vrouwen over de rest

Driekwart van de belangrijke beslissingen in huis worden door de vrouw genomen. Het zijn voornamelijk vrouwen die beslissen wat er op tafel komt, waar ze wonen, wanneer ze aan kinderen beginnen, waar ze op vakantie gaan en waar ze hun geld aan uitgeven.

Daarnaast bepalen vrouwen hoe een doordeweekse dag eruit ziet: ze vullen de vrije tijd in, beslissen wanneer ze naar bed gaan en regelen zelfs de temperatuur in huis. Ze nemen ook het huishouden op zich, zorgen dat klusjes op tijd af zijn en als er kinderen zijn, hakken ze de belangrijkste knopen door op het gebied van de opvoeding. Mannen beslissen met welke auto ze rijden en welke tv-programma's ze samen bekijken. Dat blijkt uit een Britse studie waar 3000 paren aan deelnamen.

Mannen hebben er overigens geen problemen mee om eerst toestemming aan hun vrouw te vragen voordat ze iets ondernemen. Twee derde geeft toe dat het vooral de vrouwen zijn die kiezen wat de pot schaft, welke snacks er in huis komen en wanneer ze uit eten gaan. Maar liefst 6 op de 10 mannen vinden dat hun partner de volledige controle heeft over hun seksleven: de vrouw beslist hoe vaak en wanneer ze seks hebben.

De studie wijst ook uit dat mensen precies weten hoe ze hun partner kunnen overhalen om hun advies te volgen en hun eigen ding te doen. Bij vrouwen heeft flirten en een sexy outfit het meeste effect, terwijl mannen vooral voor zoetigheden zoals chocolade kiezen om iets gedaan te krijgen.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws