Vruchtbaarheidscentrum voor homoseksuele stellen

Natalie Drew en Ashling Phillips, die samen 2 kinderen hebben van een spermadonor, openen een vruchtbaarheidscentrum in Birmingham speciaal voor homoseksuele stellen. Zij zullen een match proberen te maken tussen wensouders, sperma- of eiceldonoren, draagmoeders, ... De kosten bedragen £ 10 per week, exclusief onderzoek en consultaties.

De dames strartten al in 2007 met een online centrum, maar wegens overweldigende belangstelling openen ze nu ook een kantoor, huren ze een verpleegkundige in die bloed kan prikken en een counselor die de zwangerschap van begin tot eind begeleidt. Afgelopen jaar heben ze 60 koppels geholpen.

De aanleiding om met het centrum te beginnen was hun eigen ervaring. Soms worden homoparen gediscrimineerd. De selectiecriteria zijn uit de tijd en als je al een progressieve arts treft, focust hij zich op degene die zwanger is en niet op de partner.

Maar is dit geen discriminatie dan? Je mag toch niemand uitsluiten op grond van zijn seksuele geaardheid. Dat gebeurt ook niet, verzekeren de initiatiefneemsters: 'we focussen op homostellen, maar als 2 hetero's zich aanmelden, zijn zij ook welkom'.

Bron(nen):   Daily Mail