NS-medewerkers vinden op station huilend jongetje dat alleen uit Syrië reisde

Een 13-jarig jongetje is in zijn eentje uit Syrië komen reizen. Hij strandde op station Tilburg. Daar troffen NS-medewerkers hem huilend aan.

"Wij stonden bij de Albert Heijn To Go toen dit kleine jongetje naar ons toe kwam gelopen”, vertelt één van hen tegen Omroep Brabant. "Hij begon tegen de arm van een van ons te huilen.”

De beveiligingsmedewerkers wilden het jongetje helpen, maar ze spraken de taal niet. "Gelukkig kwam er op dat moment een vrouw langsgelopen die de Arabische taal machtig is. Via die mevrouw begrepen wij dat de jongen 13 jaar oud is en helemaal alleen vanuit Syrië naar Nederland was gekomen.”

Het jongetje was bang. "Daarom probeerden we hem zo goed mogelijk gerust te stellen. Nadat wij de meldkamer hadden ingelicht, zijn wij met hem de Albert Heijn To Go binnengelopen om wat eten en drinken uit te zoeken. Hij kon ons namelijk niet vertellen wanneer de laatste keer was dat hij wat had gegeten of gedronken”, aldus de NS-medewerker.

Het kind wilde nog met hen op de foto. Daarna kwam de politie. "Na nog een tijdje gewacht te hebben, kwamen agenten van politie Tilburg aan. Zij hebben hem meegenomen naar het politiebureau. Met een boks nam de jongen afscheid van ons.”

Bron(nen):   Omroep Brabant