Lerares geschorst omwille van Facebook bericht

Op een school in Paterson, New Jersey is een lerares geschorst. Ze gaf les aan kinderen van 4 tot 6 jaar, onze groep 1 en 2 van de basisschool. Afgelopen donderdag plaatste ze een bericht op haar Facebook pagina. In het bericht zei ze dat ze zich als een bewaker voelde die het toezicht had over toekomstige criminelen.

De identiteit van de lerares is niet onthuld. Ze werd geschorst nadat een grote groep ouders zich bij de schoolleiding hadden gemeld. Allemaal met de eis dat hun kind werd overgeplaatst naar een andere klas. De ouders waren zo boos, omdat iedereen de op Facebook geplaatste berichten kon lezen.

Dit is niet de eerst keer dat een lerares wordt geschorst in Paterson. Enige tijd geleden werd er ook al een lerares van de middelbare school geschorst, nadat zij op een online blog haar studenten had uitgemaakt voor ‘losgeslagen, luie zeurpieten’.

Volgens Jonathan Zimmerman, een geschiedenis docent van de New York University, hebben docenten verantwoordelijkheden. Zo vergeleek hij de 2 gevallen met een dokter die in de trein luid en duidelijk over zijn patiënten zou praten.

Bron(nen):   The New York Times