Slechts 13% van de Nederlanders eet alle dagen vlees

Natuur en Milieu heeft onderzoek laten doen naar het eetgedrag van consumenten. Daaruit blijkt dat 83% van de Nederlanders eenmaal in de week kiest voor een vleesloze maaltijd. Verder is 4% vegetariër. Nog maar 13% eet dagelijks vlees. Toch verandert ons eetpatroon niet veel, want al eten we soms een dag geen vlees, de andere dagen komt er juist een groter stuk op tafel.

Sijes Akkerman van Natuur en Milieu vindt dat we echt minder vlees moet gaan eten. ‘De consumptie van 1 kilo rundvlees veroorzaakt de CO2-uitstoot van 169 autokilometers en gebruikt evenveel grond als een flinke achtertuin. Ons ideaal is dat we per persoon 10 kilo vlees per jaar minder gaan eten’.

Vanaf vandaag is de website www.flexitarier.nl in de lucht. Een flexitariër is iemand die overwegend vegetarisch eet, maar af en toe vlees of vis eet. Op de site staan 400 alternatieven voor het dagelijkse stukje vlees, met verkoopadressen, tips en recepten.

Bron(nen):   NOS