Oud-gouverneur Cuomo van New York aangeklaagd om zedenmisdrijf

De voormalige gouverneur van New York, Andrew Cuomo, is donderdag aangeklaagd voor een zedenmisdrijf, aldus een woordvoerder van de rechtbank van Albany, de hoofdstad van de staat New York. Het is de eerste aanklacht die is ingediend sinds Cuomo zich eerder dit jaar gedwongen zag af ​​te treden na een reeks beschuldigingen van seksuele intimidatie.

De aanklacht werd ingediend door de sheriff van Albany County namens de staat New York en beschuldigt Cuomo ervan dat hij in december 2020 zijn hand in de blouse van zijn slachtoffer legde en haar linkerborst greep. Iemand ongewenst seksueel betasten is in New York een misdrijf waarop een gevangenisstraf van maximaal een jaar kan staan.

De 63-jarige Cuomo moet op 17 november 2021 voor de rechtbank verschijnen.

Cuomo nam in augustus ontslag nadat procureur-generaal Letitia James een rapport had uitgebracht dat concludeerde dat hij elf vrouwen seksueel had lastiggevallen, onder wie voormalige stafleden. "De strafrechtelijke aanklachten die vandaag tegen de heer Cuomo zijn ingediend wegens ongewenste seksuele betasting, bevestigen de bevindingen in ons rapport verder", verklaarde James in een reactie op het nieuws van de aanklacht.

Cuomo heeft de beschuldigingen steeds krachtig ontkend en beweert nog altijd dat hij het slachtoffer was van een politieke vendetta.