10 celebs met een eetstoornis

In Hollywood moet je dun zijn, slank is niet genoeg. Een doorsnee figuur wordt al gauw 'te zwaar' genoemd. Van veel vrouwen in films of op TV wordt beweerd dat ze een eetstoornis hebben of hadden. Journalisten, producers, fans: iedereen houdt ze in de gaten. Dit zijn er 10 die zelf zeggen dat ze problemen hebben met eten:

1. Nicole Richie (foto boven)
Paris Hilton’s beste vriendin ontkende keer op keer dat ze een eetstoornis had. Na 2 seizoenen van de TV serie 'The Simple Life' daalde haar gewicht echter van 60 naar 42 kg. Ondanks de publieke verontwaardiging over haar uitgehongerde look, bleef ze volhouden ze niet aan een eetstoornis leed. Maar in 2006 zei ze dat ze in behandeling ging om weer op gewicht te kunnen komen. Nu ziet Richie er veel gezonder uit, maar ze is nog steeds erg slank.

2. Felicity Huffman
Het dunnetje uit Desperate Housewives is zeer openhartig over haar boulimia en anorexia, waar ze aan leed als tiener en 20-er. Met haar 1m62 woog ze op een bepaald moment 49 kg. Ze vertelde dat ze constant bezig was met bedenken welke voedingsmiddelen je makkelijk kunt uitbraken en welke niet. Dankzij de steun van haar man en een therapeut is ze helemaal hersteld.

3. Allegra Versace

De 20-jarige dochter van Donatella Versace is al jaren een wandelend skelet. In eerste instantie ontkende de familie dat er iets aan de hand was, maar in 2007 melde Allegra zich aan voor behandeling en sinds die tijd ziet ze er iets beter uit. Allegra is de belangrijkste erfgenaam van het mode-imperium van haar overleden oom Gianni Versace, waarvan de waarde geschat wordt op 500 miljard dollar.

4. Katherine McPhee
De American Idol ster gaf toe dat ze 5 jaar lang worstelde met boulimia, terwijl ze aan de show meedeed. Op het dieptepunt van haar ziekte gaf ze soms 7 keer over op een dag. Toen ze 2e werd in de Idol finale realiseerde ze zich dat ze hiermee haar stem en haar carrière kon verpesten. Ze volgde een intensieve behandeling en voelde zich daarna gezonder dan ooit. Nu leert ze boulimia- en anorexiapatiënten dat er geen slechte voedingsmiddelen zijn.

5. Mary Kate Olsen

Mary Kate Olsen en haar tweelingzus Ashley behoren tot de rijkste jonge celebs die er zijn. Ze zijn al beroemd sinds hun babytijd en tv-sterren sinds de serie Full House. Als kind speelden ze in talloze films op dvd en lanceerden een eigen kledinglijn. Maar in 2003-2004 werd Mary Kate wel erg dun. Na maanden van ontkennen, liet Mary Kate zich opnemen in een eetstoornissenkliniek. Nu ziet ze er gezonder uit, maar ze is nog behoorlijk slank en is niet erg mededeelzaam over haar eetproblemen.

6. Paula Abdul
Vooral bekend van haar gekke capriolen als 1 van de jury-leden van American Idol, maar ze had al een succesvolle muzikale carrière in de vroege jaren '90. Achter de schermen vocht Abdul echter 17 jaar lang met boulimia. Abdul vertelde in 1995 in een prime time nieuwsshow, dat ze zichzelf altijd beschouwde als klein en dik en dacht dat de boulimia een manier was om zichzelf te straffen. Ook zij werd opgenomen voor een psychiatrische behandeling en heeft sindsdien gezonde eetgewoonten.

7. Princes Diana
Diana brak met veel royalty-tradities, waaronder het in het openbaar bespreken van haar boulimia. Ze had moeite om zich aan te passen aan haar leven als prinses en snapte niet waarom mensen zoveel belangstelling voor haar hadden, want zij voelde zich altijd 'een plomp dik kind'. Ze deed ook aan zelfverwonding en de boulimia had voor haar een soortgelijke functie: 'iets wat je jezelf aandoet, omdat je jezelf niets waard vindt'. Uit haar directe omgeving kreeg ze weinig steun en het duurde jaren voor ze ervan af was.

8. Oprah Winfrey
Oprah Winfrey heeft al heel haar leven last van eetbuien en overgewicht. Er is geen dieet dat ze niet geprobeerd heeft en het jojo effect zorgt dat haar gewicht sterk fluctueert. Op haar zwaarst woog ze 120 kilo. In het begin van haar tv-carrière liep ze zelfs veel rollen mis, omdat ze zo dik was. Nu doet ze aan sport en probeert ze gezond te eten onder begeleiding van haar gezondheidsgoeroe Bob Greene.

9. Sharon Osbourne
De vrouw van Ozzy Osbourne maakt een stoere indruk. Ze overleefde kanker, een moordpoging door een dronken Ozzy én een pijnlijke jeugd. Ze heeft ook elke plastisch chirurgische ingreep ondergaan die je je maar kunt indenken en niette zelfs een keer haar buik dicht in een poging om van haar boulimia af te komen. In 2004 zei ze nog dat de operaties niet werkten en dat ze nog steeds regelmatig braakte. Of ze daarna nog in therapie geweest is en hoe het nu met haar gaat, is niet bekend.

10. Victoria Beckham
Spice Girl Posh vertelde in haar biografie 'Learning to Fly' dat ze al geruime tijd een eetstoornis had. Ze zei dat ze geobsedeerd was door diëten en de manier waarop ze eruit zag. Van haar collega Spice Girl Geri Halliwell leerde ze extreme maatregelen te nemen, zoals het drinken van vloeibaar voedsel, omdat de meidenband onder druk gezet werd door managers die vonden dat ze superdun moesten zijn. Zo open als ze is over haar anorexia en extreme diëten in het verleden, zo gesloten is ze over het heden, ondanks het feit dat ze dunner is dan ooit. Volgens haar komt dat door een gezond en gedisciplineerd dieet dat rijk is aan vis en groenten.

Bron(nen):   Customized Girl