13-jarige jongen houdt inbrekers voor de gek

Een Engelse schooljongen heeft iets om naar uit te kijken. Het lijkt er namelijk op dat hij op korte termijn een paar ton gaat ontvangen voor zijn uitvinding: de SmartBell. Dat is een deurbel die inbrekers laat denken dat er iemand thuis is in een leegstaand huis. Als iemand aanbelt, belt het apparaat naar het mobiele nummer van de bewoner. Die kan dan met de persoon praten die voor zijn huis staat. Het apparaat kan ook gebruikt worden om postbodes instructies te geven over wat ze moeten doen met een pakketje dat niet door de brievenbus past.

Hij kwam op het idee toen zijn moeder zeurde over het feit dat ze steeds naar het postkantoor moest om pakketjes op te halen die overdag geleverd werden. Later bedacht hij dat het apparaat ook heel goed kon worden gebruikt om inbrekers te weren, aangezien de meeste inbrekers eerst aanbellen bij een huis om er zeker van te zijn dat er niemand thuis is.

Minder dan 12 maanden geleden werd het prototype gemaakt voor de SmartBell en binnenkort zullen de eerste exemplaren al te koop zijn. Het apparaat zal zo rond de € 45,- kosten. Op dit moment heeft de jongen al 20.000 exemplaren van de SmartBell verkocht aan Commtel Innovate, een telecom gigant. Daarnaast is er nog een tweede bedrijf dat interesse heeft in de aanschaf van zo’n 25.000 exemplaren. Wanneer ook deze deal rond komt, verdient de nog maar 13-jarige uitvinder € 280.000,-.

Bron(nen):   Daily Mail