De geheime wereld van de kindbruidjes

Ze zouden moeten spelen met hun vriendinnen, naar school moeten gaan en van hun jeugd genieten. Maar in plaats daarvan worden de meisjes gedwongen zich als volwassenen te gedragen nog voordat ze puber zijn. Meisjes van vijf jaar worden uitgehuwelijkt. De huwelijken worden vaak in het holst van de nacht en in het geheim gesloten. In ontwikkelingslanden worden naar schatting elk jaar tussen de 10 tot 12 miljoen meisjes uitgehuwelijkt.

Voor National Geographic reisden journalist Cynthia Gorney en fotografe Stephanie Sinclair naar Jemen en Rajasthan in India om er de praktijken rond de kindhuwelijken vast te leggen.
In India worden meisjes verbonden met jongens die vier of vijf jaar ouder zijn. Maar in onder andere Jemen, Afghanistan en Ethiopië worden meisjes ook uitgehuwelijkt aan mannen van middelbare leeftijd, weduwnaars, of zelfs ontvoerders die eerst meisjes verkrachten en vervolgens de slachtoffers als hun echtgenoten claimen.

'Toen ik hem zag, verstopte ik me. Ik haatte hem': Tahani (in het roze) was amper zes jaar toen ze met Majed (25) moest trouwen. Ze poseert met haar oude klasgenootje Ghada, ook een kindbruidje, voor hun huis in Hajjaj (Jemen).

 
Kindhuwelijken zijn illegaal in India, maar de nachtelijke huwelijksceremonies gaan gewoon door. Het hele dorp houdt het geheim. De vijfjarige Rajani werd uit haar slaap gehaald en door haar oom naar haar bruiloft gebracht.


Huilend verlaat de Nepalese Surita (16) haar ouderlijk huis. Op een kar wordt ze naar het dorp gebracht van haar aanstaande echtgenoot.

Bron(nen):   National Geographic