Vrouwen zijn beter in beleggen, en eigenlijk in alles!

De man staat voor lul, schrijft David Weidner in een grappige column over beleggen. Want ook op dat terrein verliezen de mannen het van de vrouwen. Wat is dat toch met mannen? Zijn ze dan allemaal onderhevig aan ‘de wet van Weiner’ die zegt dat mannen zelfvernietigend zijn? Het is niet alleen Weiner, de voorbeelden zijn legio. Ook Clinton, John Ensign, Schwarzenegger, John Edwards en DSK kwamen in de problemen omdat ze hun lul achterna liepen.

‘Wij mannen nemen verkeerde beslissingen,’ schrijft Weidner: ‘ We kunnen het niet helpen. We zijn mannen. Vrouwen daarentegen, doen bijna alles beter. Intuïtief weten we dat al heel lang. En als je dat niet wist, vraag het maar aan je vrouw of je moeder.’

Onderzoek toont aan dat vrouwen op de beurs meer winst maken doordat ze minder risico’s nemen dan mannen. Ze kopen en behouden. Kortom, vrouwen handelen minder, maar verdienen meer. Ze hebben deze aanpak omdat ze niet zo zelfverzekerd zijn als mannen. Omdat ze van zichzelf weten dat ze snel gestresst raken, zijn ze gedisciplineerd. Terwijl juist mannen meer discipline zouden moeten hebben. Die blijken veel te overmoedig te zijn, als het op investeren aankomt. Om van de rest maar niet te spreken. Er is namelijk een overvloed aan bewijs dat vrouwen beter zijn, niet alleen in beleggen, maar in alles.
Zoals ook blijkt uit de titel van Dan Abrams boek: Man Down: Proof Beyond a Reasonable Doubt That Women Are Better Cops, Drivers, Gamblers, Spies, World Leaders, Beer Tasters, Hedge Fund Managers, and Just About Everything Else.

Abrams beschrijft hoe vrouwen betere soldaten zijn, omdat ze minder snel over pijn klagen. Ze worden minder vaak door de bliksem getroffen omdat ze niet zo stom zijn om bij onweer buiten te gaan staan. Ze herinneren zich woorden en gezichten beter. Ze zijn betere spionnen omdat er beter in zijn mensen aan het praten te krijgen.

Meer over Abrams boek: op overgangstergirls

Bron(nen):   The Wall Street Journal  Overgangstergirls