Man die 33 jaar geleden werd ontvoerd, vindt familie terug door tekening geboortedorp

Li Jingwei werd als kleuter ontvoerd en nu op zijn 37ste vindt hij zijn moeder terug na een tekening van zijn geboortedorp.

Li Jingwei die werd verkocht door kinderhandelaars, plaatste een video op de Chinese versie van TikTok. Daarin toont hij een tekening van wat hij zich nog herinnert van het dorp waar hij is geboren. De video ging viraal waarna de politie wist vast te stellen om welk dorp het ging. Daar vonden ze ook een vrouw wiens zoon verdwenen was. DNA-tests gaven uitsluitsel. Het bleek inderdaad om haar kind te gaan.

“Ik heb 33 jaar gewacht, ontelbare nachten verlangd, en uiteindelijk was het een met de hand getekende kaart die me na 13 dagen het geluk bracht”, schreef Li Jingwei op het sociaal netwerk Douyin. “Bedankt aan iedereen die me heeft geholpen om m’n familie terug te vinden.” Li Jingwei werd in 1989 ontvoerd en verkocht aan een familie 1800 kilometer verderop.

In China worden veel kinderen ontvoerd en verkocht. Volgens de BBC gaat het om zo'n 20.000 kinderen per jaar. Sinds 2009 is er een database met daarin meer dan 6000 vermiste kinderen. Als biologische ouders hun kind terugvinden zijn adoptieouders verplicht het terug te geven.