7 doden na drive-by shooting in Santa Barbara

Gisteravond heeft een man in een uitgaansgebied vlakbij de universiteit van Santa Barbara in Californië vanuit een auto een aantal schoten gelost. Daarbij zijn zeven doden gevallen, inclusief de schutter. Zeven mensen raakten gewond, van wie een in kritieke toestand verkeert.

Ooggetuigen zagen hoe een man in een zwarte BMW op hoge snelheid door de straten van het uitgaansgebied reed en op iedereen schoot die hij tegen kwam. Vlak daarna raakte de man in een vuurgevecht verwikkeld met agenten en reed in op een geparkeerde auto. De politie trof hem dood aan. Onduidelijk is of hij is getroffen door een politiekogel of dat hij zelfmoord pleegde.

De politie gaat er vanuit dat het om een massamoord met voorbedachte rade gaat. De dader zou een ernstige psychische stoornis hebben. Naar aanleiding van de schietpartij bestudeert de politie onderstaand filmpje, waarin een man een tirade afsteekt over hoe hij vrouwen haat en hoe ze hem steeds afwijzen. Hij waarschuwt dat hij ze allemaal zal straffen.

Bron(nen):   CNN