Varkenshartpatiënt zat jaren in cel voor neersteken man, die met zijn vrouw flirtte

David Bennett, de man die vorige week in de Amerikaanse staat Maryland succesvol een varkenshart kreeg, blijkt vroeger een man, die met zijn vrouw flirtte, ernstig verwond te hebben. In 1988 stak hij hem zeven keer met een mes en is daarvoor veroordeeld.

De zus van het slachtoffer herkende de 57-jarige Bennett en vindt dat hij de medische primeur niet verdient. Leslie Shumaker Downey vertelt dat de toenmalige vrouw van Bennett in een café op schoot zat bij haar broer. Dat kon de toen 23-jarige Bennett niet verkroppen. Hij bleek een mes bij zich te hebben waarmee hij Downey 7 keer stak in buik en rug.

De man overleefde de aanslag, maar was wel verlamd en kampte met allerlei medische problemen. Hij overleed uiteindelijk op 41-jarige leeftijd. Bennett werd veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf, maar zou na 5 jaar al zijn vrijgekomen.

Downey vindt het niet terecht dat de man een nieuw hart krijgt na alles wat haar broer en haar ouders hebben moeten doormaken. In de New York Times zegt ze over Bennett: “De transplantatie schonk hem het leven, maar mijn broer heeft nooit een tweede kans op leven gekregen. Ed heeft 19 jaar lang elke dag geworsteld. Niemand verdient wat hij heeft moeten doorstaan.”

Bron(nen):   HLN