Waarom je nooit een email van je aanstaande schoonmoeder moet doorsturen

Nadat Heidi Withers (29) uit Londen haar toekomstige schoonfamilie had bezocht, kreeg ze een e-mail van Carolyn Bourne, de stiefmoeder van haar aanstaande, Freddie Bourne. In de vernietigende mail schreef Bourne dat het “hoog tijd werd dat iemand je iets vertelt over goede manieren. Die van jou vallen op door hun afwezigheid, en ik heb medelijden met je.”
De e-mail met daarin voorbeelden van Withers ''gebrek aan fatsoen” en "beledigend" gedrag stuurde Withers volgens The Independent door naar een aantal van haar beste vrienden. Die stuurden het weer naar hun vrienden en inmiddels in het in de inbox van duizenden anderen beland.
En vervolgens berichtten vrijwel alle Britse kranten erover.

The Bourne Ultimatum: De e-mail die zich als een virus verspreidde

Van: Carolyn Bourne
Aan: Heidi Withers
Onderwerp: Je gebrek aan manieren

Een paar voorbeelden van je gebrek aan manieren:
* Wanneer je te gast bent bij iemand hoef je niet aan te geven wat je wel en niet eet, tenzij je allergisch bent voor iets
* Je zegt niet dat niet genoeg te eten hebt
* Je begint niet voordat de anderen beginnen
* Je schept niet nog een keer op zonder dat je gastheer dat vraagt
* Als je bij iemand te gast bent, blijf je niet tot ‘s ochtends laat in bed liggen in een huishouden dat vroeg op is, dan doe je mee met de normen van het huishouden
* Je moet nooit de familie beledigen, die op het punt staat je uit te nodigen, en zeker niet in het openbaar
* Je richt regelmatig de aandacht op jezelf. Misschien moet je je afvragen waarom je dat doet
* Niemand trouwt in een kasteel, tenzij ze er zelf een hebben. Het is onbezonnen, celebrity-gedrag
Ik begrijp dat je ouders niet veel kunnen bijdragen aan de kosten van jullie bruiloft. (Daar is niets mis mee, behalve dat men zou kunnen veronderstellen dat zij wel wat zouden hebben gespaard voor het huwelijk van hun dochter) Als dit zo is, zou het getuigen van fatsoen om je eisen wat bij te stellen en de bruiloft bescheiden te houden, dat past meer bij jullie inkomen.

Bron(nen):   The Independent  Daily Mail