Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt

Samenleving
door anp
zondag, 30 januari 2022 om 14:57
aantal coronapatienten in ziekenhuizen stijgt1643551494
De ziekenhuizen verzorgen op dit moment 1154 mensen met corona, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 25 meer dan een dag eerder.
Op de intensive care is er nog een lichte daling te zien. Op de ic's liggen nu 209 patiënten met corona, vier minder dan een etmaal ervoor. Dat is het laagste aantal sinds 28 oktober vorig jaar. Een dag eerder daalde het aantal coronapatiënten op de ic met 25, dat was de grootste daling van het aantal coronapatiënten op de ic's in één dag in ruim drie weken tijd.
Er werden afgelopen etmaal tien nieuwe coronapatiënten op de ic's opgenomen. Dat zijn er ongeveer evenveel als het dagelijks gemiddelde aan nieuwe ic-opnames van afgelopen week. Doordat er tussen zaterdag en zondag meer mensen overleden of de intensive cares mochten verlaten, daalde het totale aantal mensen met Covid-19 dat een ic-bed bezet houdt toch.
Op de verpleegafdelingen worden nu 945 patiënten met corona behandeld, 29 meer dan een dag eerder. Afgelopen dagen schommelt de bezetting in de klinieken. Zo daalde het aantal coronapatiënten woensdag en donderdag, maar vanaf vrijdag neemt de bezetting weer toe. Afgelopen etmaal werden er 140 nieuwe mensen met corona op een verpleegafdeling opgenomen.