Moszkowicz heeft de belastingen grootschalig opgelicht

Advocaat Bram Moszkowicz heeft tussen 2003 en 2006 voor meer dan 1 miljoen euro belasting ontdoken. Vorig jaar heeft hij van de Belastingdienst een boete en een naheffing gekregen voor de niet opgegeven inkomsten. Het vermoeden is dat het gaat om contante betalingen van cliënten waarvan hij maar een deel administratief heeft verwerkt, hebben ingewijden aan NRC Handelsblad verteld. De Belastingdienst doet volgens hen ook onderzoek naar de periode 2007-2010.

Om er zeker van te zijn dat Moszkowicz de schuld betaalt, heeft de fiscus een hypotheek van 1 miljoen euro gekregen op zijn kantoorpand aan de Herengracht in Amsterdam. Deze hypotheek is op 10 mei vorig jaar gevestigd blijkt uit een akte van het kadaster.
Moszkowicz pleit zichzelf vrij. Hij zeg tegen NRC dat de maatschap Moszkowicz „een zakelijk geschil” heeft met de Belastingdienst. „Dat de Belastingdienst hangende een geschil om zekerheid vraagt is volstrekt normaal en zegt niets over de juistheid van het standpunt van de Belastingdienst. Dat is dus een standaard procedure. Uw bronnen hebben de klok horen luiden, maar weten niet waar de klepel hangt.”