Albert raadpleegde Fabiola over koningschap

Samenleving
door anp
dinsdag, 10 juni 2014 om 00:16
albert raadpleegde fabiola over koningschap1402352419
De vorig jaar afgetreden Belgische koning Albert was pas overtuigd dat hij zijn overleden broer Boudewijn moest opvolgen, nadat hij daarover had gesproken met diens weduwe Fabiola. Zij zei Albert dat het de nadrukkelijke wens van Boudewijn was dat zijn broer en niet Filip hem opvolgde. Filip is de zoon van Albert. Hij is nu koning van België.
Albert II vertelde dat in een maandag uitgezonden interview met de Belgische televisie. In het gesprek zei Albert ook dat hij ,,zich nu in zekere zin beter voelt'' dan toen hij nog koning was. Albert gaf in het interview ook toe dat hij in zijn huwelijk met Paola een moeilijke periode heeft gehad. Hij zei dat de toenmalige koning Boudewijn zijn toestemming al had gegeven voor een echtscheiding, toen Albert en Paola besloten om hun huwelijk een tweede kans te geven.
Ook erkende Albert dat hij het niet altijd makkelijk heeft gehad met de aandacht voor de koninklijke familie. ,,Het kleinste misverstand is onmiddellijk publiek bekend, dat is een ondraaglijke situatie.''